Задържаха шофьора, убил пешеходец край Велико Търново
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2017 16:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха шофьора, убил пешеходец край Велико Търново

/КРОСС/ Задържан е шофьор на тежкотоварен автомобил, прегазил млад мъж и избягал от мястото на инцидента, съобщиха от пресцентъра на МВР. В ранните часове вчера на телефон 112 бе подаден сигнал, че на главен път Варна - София, в района на газ-станция на западния изход на град Велико Търново, е забелязано безжизнено тяло на млад мъж. Пристигналите на място екипи установили самоличността на починалия - 22-годишен жител на с. Леденик, както и че мъжът е починал след пътен инцидент, от който шофьорът е избягал. С цел изясняване на вида на моторното превозно средство и водача му, причинил тежката катастрофа, веднага били предприети действия по преглеждане на записите от камерите на близките бензиностанции, както и прецизна проверка на превозните средства, преминали в участъка от пътя по време на инцидента. Била изградена версията, че възможният причинител на тежкия инцидент е водач на товарен автомобил, потвърдена и от категоричното заключение на извършената аутопсия, според което превозното средство, ударило жертвата, е товарен автомобил.

Последвала организация на оперативни и разследващи от криминалните сектори на Областната дирекция на МВР - Велико Търново и районното управление с цел локализирането на превозното средство и установяване на виновния водач. В хода на предприетите действия, със съдействието на Главна дирекция Национална полиция, се включили и криминалисти на СДВР. В резултат на съвместните усилия, товарният автомобил Ман бил локализиран на територията на столицата. Последвало и задържането на водача - 45-годишен с инициали В.С. от град Варна, който признал за инцидента.

По случая в Районно управление „Полиция" - Велико Търново е образувано досъдебно производство, материалите по него са докладвани на прокуратурата. Днес В.С. е привлечен в качеството на обвиняем за допуснатия от него пътен инцидент и за това, че е напуснал. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 1 000 лв., както и забрана за „напускане на пределите на страната". Временно му е отнето свидетелството за управление на МПС.