Хванаха шофьор на ТИР, който прегази мъж и избяга
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Август 2017 20:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хванаха шофьор на ТИР, който прегази мъж и избяга

/КРОСС/ Рано сутринта в понеделник е подаден сигнал, че около газ-станция на западния изход на Велико Търново, е забелязано безжизнено тяло на млад мъж.

Екипите, които пристигнали на място, установили, че починалият мъж е 22-годишен жител на село Леденик. Станало ясно и че 22-годишният мъж е починал след като е бил блъснат, а шофьорът е избягал.

Съдемномедицинската експертиза потвърдила, че смъртта е настъпила след удар от тежкотоварен автомобил. В разследването били използвани и видеозаписите от околните бензиностанции. Прецизно били проверени и превозните средства, преминали в участъка от пътя по време на инцидента.

Последвала организация на оперативни и разследващи от криминалните сектори на ОДМВР-В.Търново и районното управление и полицията успяла да локализира ТИР и на виновния водач.

Униформените задържали шофьора - 45-годишния В.С. от Варна, който направил самопризнания.

Днес вече В.С. е привлечен като обвиняем за катастрофата и за това, че е напуснал мястото на инцидента. Мярката за неотклонение, която му е наложена е "парична гаранция" в размер на 1000 лв., както и забрана за "напускане на пределите на страната".