Масов гроб с 36 жертви откриха в Афганистан
Секция: СВЯТ
16 Август 2017 16:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Масов гроб с 36 жертви откриха в Афганистан

/КРООСС/ Афганистанската полиция откри масов гроб, съдържащ телата на най-малко 36 жертви в наскоро нападнато село, съобщава Ройтерс.

В един гроб в северната провинция Сар-еул е имало 28 тела, а в другият - осем, каза говорителят на провинциалното правителство Забихула Амани.

"Повечето от жертвите са обезглавени", каза той, като отбеляза, че всички са мъже, с изключение на три момчета на възраст между 8 и 15 години.

Беше открит трети масов гроб, но се намираше в район под контрола на талибаните, добавя Амани.

Най-малко 62 са потвърдените жертви в атаката срещу село Мирза Оланг миналата седмица, като броят им се очаква да се повиши, според кабинета на губернатора на Сар-еул.

Независимата комисия за човешки права в Афганистан заявява, че предварителното разследване предполага, че бойци на талибаните и ИДИЛ, които обикновено враждуват, са действали заедно.

Това твърдение е отхвърлено от талибаните, които заявяват, че са извършили самата атака, но не са убивали цивилни граждани.

ИДИЛ в понеделник съобщи, че е атакувала и е убила около 54 шиитски мюсюлмани, малцинствена група в Афганистан, която често е атакувана от тях.

Селяните, избягали от Мирза Оланг, съобщават пред репортери, че са видяли бойци, които носят както бялото знаме на талибаните, така и черното на "Ислямската държава".