Оставиха в ареста 18-годишната, оставила бебето си в Западен парк
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2017 17:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оставиха в ареста 18-годишната, оставила бебето си в Западен парк

/КРОСС/ Софийски районен съд (СРС) постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" за 18-годишната Юлия Берова Василева, която изостави 8-месечното си бебе в столичния Западен парк, предава Novini.bg.

Детето бе намерено на 11 август, след като бе престояло близо 7 часа в гориста местност в парка. От прокуратурата поискаха най-тежката мярка, защото деянието е тежко и умишлено престъпление. Наказанието за него е 3 години лишаване от свобода и обществено порицание.

Районният прокурор обясни, че събраните свидетелски показания доказват, че Юлия и друг път е правила опити да изостави децата си. В конкретния ден тя е излязла рано сутринта с бебето си и се е прибрала в 12:30 часа на обяд, като е обяснила, че е оставила детето на социалните. Свидетелите са разказали още, че тя често е напускала дома си и я е нямало с дни. Юлия няма постоянен адрес и престъплението е с висока обществена опасност, заявиха още от държавното обвинение.

Служебният защитник адвокат Александров поиска по-лека мярка, защото Юлия Василева е невръстна майка и не е осъзнавала своите деяния. Адвокатът изтъкна, че 18-годишната жена е с чисто съдебно минало. Самата Юлия отказа да даде обяснения пред съдията. В крайна сметка СРС прецени, че има достатъчно доказателства, че Юлия Василева е автор на престъплението, има опасност да се укрие, защото няма постоянен адрес и да извърши друго престъпление. Наложената мярка може да бъде обжалвана пред Софийски градски съд.