Симеонов се радва: Мутри протестират срещу държавата
Секция: ПОЛИТИКА
16 Август 2017 19:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеонов се радва: Мутри протестират срещу държавата

/КРОСС/ "Доживяхме! Мутри протестират срещу държавата", възкликна вицепремиерът Валери Симеонов пред "24 часа" по повод днешния протест в Слънчев бряг срещу акция "Тишина".

"Това е режисиран протест, който няма какво да ме притеснява. Още повече, че на "Бедрум" бяха 2000 души и пак ги удържахме, а сега една дискотека хора не можаха да изкарат.

Истината е, че протестът не е срещу Валери Симеонов, а срещу закона. Но хората на Радо Слънцето и Маджо трябва да са наясно, че не са над закона.

Аз не мога да влизам в диалог с протестиращи, които не искат да го спазват. Никой не казва, че персоналът ще остане без работа. Нека идват клиенти, да пият, но след 24 ч. да е тихо", коментира Симеонов.

Пред "Дарик" вицепремиерът беше още по-категоричен и се закани да спретне нови проверки на протестиращите в събота и неделя.

"Между другото, ако се опитват да продължат с протестите, просто си мисля, че в петък и събота съм свободен вечерта. Мога да си намеря някакво занимание. Нека протестират, пък да видят дали ще работят вечерта", заплаши Симеонов, като бе категоричен, че всъщност подкрепата за акциите му е много по-голяма от тази за протестиращите.

„Това са режисирани протести. Парадоксално звучи: мутрите протестират срещу държавата. България се превръща в доста уникална държава.

Я, вземете да се поинтересувате, каква е подкрепата за спирането на музиката. Стотици пъти по-мащабна е", подчерта Валери Симеонов.

Той заяви, че няма нищо против служителите от заведенията.

„Те не са виновни, защото трябва да имат работа и да си получават заплатата. Но законът забранява каквото и да е озвучаване след 23 часа".