Макрон играе мачле с любимия си отбор преди визитата в България
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Август 2017 20:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Макрон играе мачле с любимия си отбор преди визитата в България

/КРОСС/ Френският президент Еманюел Макрон е заклет футболен фен и използва ваканцията си в Марсилия, за да посети тренировката на любимия си отбор - местния „Олимпик".

Във вторник той изненада футболистите на марсилци с внезапна визита, която продължи над 2 часа на базата на отбора.

Играчите бяха първоначално стреснати при вида на нахлулите около терена здравеняци от охраната, но после разпознаха президента и всички си направиха снимки с него.

Накрая дойде време за "сериозните неща": мачле 7 срещу 7 на единия край на терена, като в отбора на Макрон играха неговите телохранители.

"Беше малко необичайно, призна треньорът на Олимпик", Руди Гарсия, цитиран от „Канал 3".

"Видяхме как идват 5 коли и президентът на републиката отиде да разговаря с нашия президент Жак-Анри Ейро. После те дойдоха на терена, бяхме в края на тренировката. Събрах всички, той поздрави екипа и футболистите. Междудругото се видя, че той ги познава много добре! А после, естествено, поиграхме футбол. Президентът е доста голям техничар, и най-вече спортсмен! Много сърдечен и достъпен", допълни Гарсия.

Самият Макрон определи себе си по-скоро като "играч, който търси сблъсъка". Отборът му загуби 2:3, а след мача президентът и шефовете на „Олимпик" закусиха в клубната база.

Накрая треньорът Руди Гарсия му направи ценен подарък от предишния си клуб „Рома": фланелка с №10 с името на легендата Франческо Тоти.
На 25 август Еманюел Макрон трябва да посети България, като ще се срещне във Варна с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.