След известно време годините на Прехода ще бъдат разглеждани като срам за нашия народ
Секция: Интервюта
16 Август 2017 20:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След известно време годините на Прехода ще бъдат разглеждани като срам за нашия народ

/КРОСС/ Ние някога се юрнахме да правим Промяна.

Аз се включих тогава, създавах с шепа приятели СДС в Перник, но не бях прочел 100-те най-важни книги за политиката (повечето от тях не бяха достъпни за простосмъртните). И огромното мнозинство такива като мен също не ги бе прочело.

Впрочем, за себе си зная, че ако ги бях прочел, за нищо на света нямаше да се захвана с политика.
Сега обаче извинение няма. Тези 100 най-важни книги са достъпни за всички. И всеки може да ги прочете.

Ето защо извинение вече няма.

Напълно съм убеден, че след известно време тези няколко години ще бъдат разглеждани като срам за нашия народ, като най-ниската точка на политическо и обществено падение, като време на пропуснати възможности и пропилени шансове, като Време на Безвремието, като разгул на простотията, корупцията, клептоманията и аморалността в обществените дела, като време на разнормализиране на България и превръщането й в ориенталски заден двор на същинска Европа - онази, към която се стремят на талази, на девети вълни децата на България. И не само децата, а вече всеки, който търси по-законен, по-справедлив, по-смислен и по-европейски живот. Затова всички те изтичат от България като кръвта на тежко ранено животно.

Казах за 100-те книги. В някои от тях пише, че сред тези, които днес служат на и обслужват влачещите страната ни назад, дори сред тези, които я влачат назад, са и хората, които утре, когато ние се отърсим от днешното трагично и гадно, разпадащо държавата и разяждащо социалната й тъкан време, ще бъдат първите заклеймяващи това време, ще бъдат първите му многогласи критици, ще бъдат първите репресирани от него, ще бъдат в първите редици на новите борци за правда и свобода!

Този път нямаме оправдание, че не сме имали как да знаем. Този път нямаме право да казваме, че не сме чели и не сме чули. Затова днешните млади българи, единствената и последна надежда на България трябва да си отварят очите на четири и ушите на осем. Да се вглеждат и да се вслушват - кой какво прави и какво говори. Да помнят. Да помнят много добре. И да мислят. Да внимават.

Защото точно както на нас (и поради нашата глупост, нашата неопитност, нашата наивност и нашата неподготвеност) ни откраднаха Прехода, така и на тяк ще се опитат да им откраднат Прохода - от безпаметния и омерзителен, некадърен и алчен, безпардонен и злобен, арогантен и корпулентен на куб постсоц, към жадуваната нормална, модерна, демократична и европейска България!

Източник: Фейсбук - Николай Слатински