Симеонов за акция "Тишина": Искам да изкарам България от зоната на здрача
Секция: Туризъм
17 Август 2017 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеонов за акция "Тишина": Искам да изкарам България от зоната на здрача

/КРОСС/ „Най-вероятно няма Бойко Борисов да помогне на скандиращите граждани в Слънчев бряг. Няма как Бойко Борисов да спре Валери Симеонов, нито Валери Симеонов може да спре Бойко Борисов, когато се работи по една програма, която сме подписали заедно". Това заяви в интервю за предаването „Здравей, България" по Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов, който миналият петък и събота обиколи няколко култови заведения в Слънчев бряг.

„Нито дърпам шалтери, нито познавам диджея, който по всички студия говореше. Аз бях извън заведението, а полицията си върши вътре работата", поясни Симеонов. Вицепремиерът отново обясни, че няколко заведения тормозят почиващите в Слънчев бряг. Той изброи клубовете и уточни, че те „били на някакъв си Радо Слънцето". По думите му, три пъти са конфискувани уредбите в бар „Оксижен" на нашумелия в последните години Божо Кравата и пак се взема нова техника и отново има тормоз.

„Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване, няма нито един плаж затворен заради замърсяване на водата, което означава, че се работи", защити институциите вицепремиерът. „Сега продължава войната. Имало е и снощи сигурно шум, има заведения, чиито собственици са самозванци и си мислят, че са над закона. Това е в манталитета на българина", каза още Симеонов. На въпрос, дали може наистина в Слънчев бряг да се почива, Симеонов заяви, че е напълно възможно. Той съобщи статистика, според която 5, 6 процента от почиващите в курорта са младежи и то чужденци.

Вицепремиерът обеща всичко да се промени, защото вече има кой да се заеме с въпроса. "Искам просто да изкарам България от зоната на здрача", категоричен бе Валери Симеонов.