Русия настоя пред ООН: Нужно е политическо решение за Северна Корея
Секция: Русия
17 Август 2017 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия настоя пред ООН: Нужно е политическо решение за Северна Корея

/КРОСС/ Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя призова да се избягват каквито и да е действия, които да доведат до изостряне на ситуацията на Корейския полуостров, предаде РИА Новости, цитирана от „Фокус".

„Призоваваме и двете страни да се въздържат от всичко, което може да влоши ситуацията. Ние чухме и видяхме някои примирителни заявления през последните дни. Това е добър знак, че ситуацията се успокоява. Подчертаваме, че е необходимо политическо решение", заяви Небензя.

Миналата седмица ситуацията около Корейския полуостров се влоши, след обмен на резки заявления между КНДР и САЩ. Северна Корея обеща да изстреля балистични ракети в района на Гуам, където са разположени американски военновъздушна и военноморска бази. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща, че в такъв случай със Северна Корея ще се „случи такова събитие, което все още никой не е видял".

След серията от заплахи ООН също реши да се включи, като генералният секретар Антонио Гутериш изяви желание да съдейства за нормализирането на диалога.