Фейсбук атакува сайтовете за онлайн търговия в Европа
Секция: Технологии
17 Август 2017 09:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фейсбук атакува сайтовете за онлайн търговия в Европа

/КРОСС/ Социалната мрежа Facebook пусна тази седмица услугата за обяви Marketplace в 17 европейски страни, предава Technews.

Платформата Marketplace позволява на потребителите да публикуват обяви за продажба и покупка на всякакви стоки и ще конкурира Craigslist и Ebay.

Поне засега услугата не се предлага в България. Тя ще бъде достъпна в Австрия, Белгия, Унгария, Германия, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Франция, Финландия, Швейцария, Швеция и Чехия.

Потребителите на Marketplace могат да разглеждат профилите на продавачите и купувачите и да се информират кога са регистрирани във Facebook. В ролята на търговец или купувач може да влезе всеки потребител на социалната мрежа.

Marketplace стартира през есента на миналата година в седем държави - САЩ, Австралия, Канада, Чили, Мексико, Нова Зеландия и Великобритания. Аудиторията на новата услуга постоянно се разраства, като през май т.г. потребителите в САЩ са публикували обяви за над 18 млн. продукта.