78 кг амфетамини и 8,13 кг марихуана иззе полицията в Разградско
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Август 2017 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
78 кг амфетамини и 8,13 кг марихуана иззе полицията в Разградско

/КРОСС/ Оперативно-издирвателни действия предприели вчера служители на МВР, след като в Цар Калоян за проверка бил спрян автовоз "Рено Мастър", с прикачена платформа и натоварени на нея леки автомобили "Роувър" и "Фолксваген Джета". Автовозът управлявал 47-годишен мъж от с. Дряновец.

При извършено претърсване в единия от натоварените леки автомобили, в специално изработен тайник в задната седалка, униформените открили и иззели осем пакета, с общо тегло 8,132 кг суха зелена растителна маса, която при тестване с наркополеви тест реагирала като марихуана. Освен растителната дрога, на същото място, те намерили укрити и 47 пакета таблетки, с общо тегло 78 кг, реагирали на амфетамин.

В рамките на проведеното разследване е извършено претърсване и изземване в апартамент в Разград, обитаван от 24-годишна жена. От адреса са иззети шест мобилни телефона и три компютърни конфигурации.

Мъжът и жената са задържани с полицейска мярка за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 1 от НК. Уведомена е Окръжна прокуратура - Разград и работата по случая продължава под наблюдението й.