Трима българи бяха отличени в конкурс за "Посланик на руската кухня"
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Август 2017 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима българи бяха отличени в конкурс за "Посланик на руската кухня"

/КРОСС/ Трима българи бяха отличени в конкурса „Млад посланик на руската кухня". Имената им са Кристина Ангелова, Георги Георгиев и Йордан Христов.

Те бяха оценени от жури, състоящо се от осем от най-добри готвачи на Москва - Владимир Мухин, Иван и Сергей Березутский, Дмитрий Шуршаков, Сергей Йерошенко, Адриан Куетглас, Режис Тригел, Кристиан Лоренцини и Андрей Закарин.

Условието за участие бе млади готвачи - между 25-35-годишни, да качат видеосъобщение на родния си език и видеоклипове, на които лично готвят едно или повече ястия от руската кухня.

Конкурсът се проведе в 10 държави - България, Армения, Германия, Гърция, Израел, Кипър, Сърбия, Унгария, Финландия и Франция.

Наградата за тримата е посещение на Москва и най-добрите ресторанти, както и вечеря с "The Best Moscow Chefs". Това ще стане в началото на септември, след което ще бъде определен и големият победител в конкурса.

„Следващата стъпка напред в опознаването на руската кухня в България е свързана с една моя идея за кулинарен тур, който да представи на съгражданите ми богатството на руската кухня", обяви Йордан Христов пред „Плевен за Плевен" .