Съпрузите от Богданчовци са простреляни в сърцата
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Август 2017 13:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съпрузите от Богданчовци са простреляни в сърцата

/КРОСС/ Криминалисти от ОДМВР Габрово разследват двойно убийство, замаскирано с пожар в село Богданчовци.

Стихията вилня призори миналия петък и се смяташе, че е изгорила в съня им 70-годишният Илия Спиридонов и 61-годишната му съпруга Елена. Аутопсията обаче показала, че смъртта им е настъпила в следствие на прострелване.

"Установени са огнестрелни рани в сърдечната област. Засега не можем да кажем какво е оръжието, заради последиците от пожара", каза говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Людмила Рачева, цитирана от "24 часа".

Предполага се, че неизвестният килър е подпалил къщата умишлено, за да прикрие престъплението. Все още обаче не са готови резултатите от пожаротехническата експертиза и не се знае откъде е тръгнал огънят.

"Работи се активно, разследването е срещу неизвестен извършител, на този етап не можем да говорим за мотив", допълни Рачева.

Сигналът на телефон 112 бил попаден от съсед, забелязал пламъците, в 03.50 ч. на 11 август. Той тревожно обяснил, че в горящата къща има хора. На място незабавно били изпратени екипи на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и РУ Габрово.

Два противопожарни автомобила и шестима огнеборци се борили с огнения ад, който обаче е унищожил до основи двуетажната къща. След потушаване на пламъците, в една от стаите са намерени труповете на мъж и жена, за които се смята, че са стопаните на дома.

Илия и Елена обитавали сами имота в планинското селце на около 4 км югоизточно от Габрово. Двамата им синове живеели в града, но често навестявали родителите си. Жената била пред пенсиониране и работела в завод в Габрово, мъжът й бил пенсионер и постоянно си бил в Богданчовци, казаха местните.