Цанко Цанков стана световен вицешампион по плуване
Секция: СПОРТ
17 Август 2017 15:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цанко Цанков стана световен вицешампион по плуване

/КРОСС/ 30-годишният плувец от Бургас - Цанко Цанков, спечели сребърен медал на 200 м съчетано плуване от световното първенство за ветерани в Будапеща.

Българският представител финишира за 2:10,63 мин. в открития басейн „Алфред Хайош" във възраст 30-34 г. По-бърз от него беше единствено италианецът Андреа Маниеро и то с няколко стотни - 2:10,47 мин.

В Унгария Цанков плува за „София мастърс 2016", но е състезател на столичния „Олимп", тренирайки под ръководството на Красимир Захов.

С това участието на Цанков на първенството не приключва. На 19 август той ще плува 200 м бътерфлай, а състезанието ще е на „Дуна Арена", а ден по-късно на 400 м св. стил.

„Плуването ми се разви много добре и мина по план. Доволен съм от резултата и класирането си. Тъй като дисциплината се проведе на открития басейн, имах проблеми на гърба. Трудно се ориентирам да се движа в права линия. Плуващият до мен италианец Андреа Маниеро показа много висока класа в бруста и видях, че успя да ми вземе близо 2 метра преднина. Дадох всичко от себе си в кроула и успях значително да скъся дистанцията между нас. Мисля, че се получи много интересно и конкурентно плуване", коментира Цанков пред BGswim.com.