Пожарникари измъкнаха кон от 10-метров кладенец
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Август 2017 16:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пожарникари измъкнаха кон от 10-метров кладенец

/КРОСС/ Покрай постоянно бушуващите пожари в страната огнеборците имат и някои доста по-непривични дейности. В конкретния случай става въпрос за спасяването на домашно животно и то не какво да е, а кон, паднал в кладенец.

Сигнал за бедствената за животното ситуация е получен днес към 9 часа в регионалната дирекция на пожарната в Търговище. Кметът на с. Ралица се обадил да потърси помощ за паднал кон в открит кладенец, дълбок към 10 м и на около една трета пълен с вода.

На мястото на инцидента своевременно пристигнали служители на РДПБЗН-Търговище със специализирана техника - автомобил за аварийно-спасителни дейности и автокран. Пожарникарите спуснали в кладенеца въжета с привързан към тях специален широк колан, който успели да преметнат през тялото на коня. С помощта на автокрана, животното било изтеглено от кладенеца в добро състояние.

„След спасителната операция, в която пожарникарите проявиха освен майсторство и сърцатост, те върнаха обратно животното невредимо на многолюдната фамилия от селото", съобщават от пресцентъра на МВР.