Къде, какво в страната днес
Секция: Предстоящи събития
18 Август 2017 07:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде, какво в страната днес

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа в залата на Министерство на здравеопазването заместник-министър Лидия Нейчева ще даде пресконференция на тема проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ).

***
София.
От 12.00 часа в зала „Роял" в „София Хотел Балкан", българската минерално-суровинна индустрия ще отбележи своя професионален празник - Деня на миньора. От 13.30 часа ще се състои пресконференция за медиите.

***
Асеновград.
От 18.00 часа в центъра на града ще бъде даден старт на ултрамаратонът „Персенк Ултра 2017". В него ще участват 400 души от 19 страни.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Апелативен съд - Бургас ще бъде гледано по същество искането на руските власти за екстрадиция на руския гражданин Митрадевананда Свами.

***
Варна.
От 08.30 часа в храм „Св. Атанасий'' по повод празникът на чудотворната икона „Св. Богородица Всецарица'' ще бъде отслужена света Литургия.

***
Велико Търново./ с. Балван.
От 10.30 часа с юбилейно тържество ще бъдат открити празненствата в село Балван, посветени на покровителя на селото св. Иван Рилски. Тази година ще бъдат отпразнувани три годишнини - 20 години от основаването на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски", 10 години от създаването на дома за възрастни хора, също носещ името на светеца, както и 10 години от откриването на центъра за работа с деца и младежи „Отвори очи".

***
Враца.
В 09.30 часа пред паметника на Никола Войводов ще бъдат отбелязани 175 години от рождението и 150 години от гибелта на Войводов.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще бъдат отворени офертите за обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на инженеринг (проектиране, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор), във връзка с реализацията на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 година, по две обособени позиции".
***
Добрич.
От 18.30 часа в Градски парк „Св. Георги" ще бъде представен проектът „Стихове от и за парка".

***
Казанлък.
От 18.00 часа в галерията на ул. „ Искра" 4 ще бъде открита изложба по повод 110 години от рождението на лютиера Данаил Аврамов.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детски отдел на Градската библиотека ще се проведе инициативата „Обичам България" - пътешествие без куфар в Стара планина.

***
Сливен./ с. Жеравна.
В село Жеравна ще се състои 10-то юбилейно издание на Фестивала на фолклорната носия.

***
Силистра.
От 17.00 часа в градската художествена галерия ще бъде представен Националния пленер „Човек и природа"-Ветрен.

***
Стара Загора.
От 08.30 до 12.00 часа в града, Сдружение „Самаряни" и Районен център по трансфузионна хематология - Стара Загора инициират за 26-ти пореден път съвместна кръводарителска акция под надслов „Време е за лятно геройство".

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се състоят групови игри за запознаване и общуване.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Западна зала на Художествена галерия „Стара Загора" ще бъде открита изложба „Българското средновековие".