Микробус блъсна пешеходци в центъра на Барселона
Секция: СВЯТ
17 Август 2017 19:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Микробус блъсна пешеходци в центъра на Барселона

/КРОСС/ Няколко души са ранени, след като микробус се вряза в тълпа от пешеходци в Барселона, предава AFP.

„Голям сблъсък в Лас Рамблас в Барселона от страна на човек, каращ микробус, има ранени", се казва в изявление на полицията.

Районът на инцидента е отцепен от полицията. На място има няколко линейки и полицейски автомобили.

Местната полиция съобщава за няколко ранени, а в социалните мрежи вече се появиха кадри, на които се виждат паднали на тротоара хора. 

Шофьорът все още не е задържан, тече издирване. Мястото около инцидента е отцепено. Полицията е затворила спирките на метрото и на влаковете в района на площад "Каталуния". 

Каталунската полиция обяви инцидента за терористично нападение.

Районът, в който е станал инцидента, е гъсто населен и сред най-посещаваните от туристите места. Местната полиция умолява хората да избягват преминаването през района на инцидента. 

 

Службите по сигурността на Каталуня са потвърдили пред българския консул в Мадрид, че около 17.00 часа местно време, днес /17 август/ е имало инцидент, при който микробус се е врязал в тълпа хора на площад Каталуня, до булевард Лас Рамблас. Все още не е известен точен брой на пострадалите или тяхната националност. Полицията е на мястото на инцидента, води се разследване по случая. Няма данни дали инцидентът е терористичен акт.  

Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651

video:https://www.youtube.com/watch?v=lWxmlgc78R8