Опит за втора атака край Барселона
Секция: СВЯТ
18 Август 2017 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опит за втора атака край Барселона

/КРОСС/ Опит за второ терористично нападение е направен късно снощи край Барселона. Няколко души са били ранени след още един опит автомобил да бъде използван като оръжие в град Камбрилс, на около 100 километра от Барселона.

Атентатът обаче не е реализиран изцяло по план, защото превозното средство на нападателите се е преобърнало, предава Нова. Когато атентаторите започнали да излизат от него, полицаите ги застреляли. Елиминирани са четирима. Петият е бил прострелян и арестуван, а по-късно е починал от раните си.

Нападателите са носели колани с експлозиви. Според властите те са свързани с хората, подготвили и извършили нападението в центъра на Барселона в четвъртък вечер.

Полицията ги свързва и с инцидент от сряда, който не е прививлякъл голямо внимание - взрив в малко градче край Барселона, при който е загинал един човек. Той вероятно е правел бомба, като не е ясно дали е щял да я използва сам, или я подготвял за друг.

Припомняме, че в четвъртък вечерта в Барселона бял миниван се вряза в пешеходци близо до централния булевард „Ла Рамбла", оставяйки десетки убити и ранени. Колата се е движила около 600 метра на зигзаг с 80 км/час. Полицията обяви четвърто ниво на заплаха от терористична атака. А ИДИЛ официално пое отговорността за терористичния акт.