Жертвите на атаките в Каталуния вече са 14 (видео)
Секция: СВЯТ
18 Август 2017 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жертвите на атаките в Каталуния вече са 14 (видео)

/КРОСС/ Броят на убитите при двете терористични нападения с автомобили в испанската автономна област Каталуния нарасна на 14 души, след като жена, тежко ранена при атаката в курорта Камбрилс, почина в болницата, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позовават на местните власти.

На 17 август на туристическата улица „Рамбла" в Барселона бус се вряза в тълпата от хора. Шофьорът избяга, като полицията не изключва той да е 17-годишен младеж. В резултат на нападението 13 души загинаха, над 120 бяха ранени.

Общо са пострадали граждани от 28 различни националности, сред които французи, австралийци, китайци, руснаци и др. Няма данни за пострадали българи. Отговорност за атаката пое терористичната групировка „Ислямска държава".

Петима души с автомобил Ауди прегазиха хора в курорта Камбрилс в нощта срещу петък в опит да повторят нападението от Барселона. Полицията ликвидира терористите. В атаката в Камбрилс бяха ранени петима граждани и един полицай.

Тази нощ полицията ликвидира в Камбрилс в южната част на Каталония четиримата терористи и рани още един, който малко по-късно почина.

Терористите са се опитали да извършат атентат, подобен на този в Барселона. В резултат пострадаха шестима души, включително полицай.

video:https://www.youtube.com/watch?v=-LoryMFsRqE