Путин на посещение в Унгария в края на месеца?
Секция: Русия
19 Август 2017 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин на посещение в Унгария в края на месеца?

/КРОСС/ Председателят на унгарската асоциация по джудо Ласло Тот обяви, че президентът на Русия Владимир Путин е поканен от председателя на световната федерация по джудо Мариус Визер в Будапеща на 28 август на церемонията по откриването на Световната купа по джудо, пише Magyar Nemzet.

„Путин прие поканата", посочи Тот в ефира на местна телевизия, но няколко по-късно обяви, че пресслужбата на Кремъл все още не е обявявала официално подготовката за посещението на Путин в Унгария.


От информирани източници обаче Magyar Nemzet сочи, че посещение ще има. Руският президент ще остане в унгарската столица само за няколко часа: ще присъства на церемонията по откриването и ще наблюдава няколко от боевете.
Възможно е той да се срещне неформално и с унгарския министър-председател Виктор Орбан, с когото ще обсъди въпросите на световната политика като Сирия, САЩ и Украйна.

По информация на изданието въпросът за разширяването на АЕЦ „Пакш" не е на дневен ред. Страните няма да провеждат пресконференция в края на неформалните консултации.