Григор Димитров разби японец и е на полуфинал в Синсинати
Секция: СПОРТ
19 Август 2017 09:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров разби японец и е на полуфинал в Синсинати

/КРОСС/ Григор Димитров се класира на полуфиналите на турнира от сериите „Мастърс" в Синсинати. Първата ни ракета преодоля четвъртфиналите след убедителна победа с 6:2, 6:1 над Юичи Сугита.

46-ият в света японец не оказа почти никаква съпротива на Димитров, който на полуфиналите ще се изправи срещу Джон Иснър. Американският гигант надделя над сънародника си Джаред Доналдсън 7:6(4), 7:5.

Победата е втора за Григор срещу 28-годишния Сугита от два изиграни мача. Те се срещнаха и миналата година в Торонто, когато Григор спечели с 5:7, 7:6(5), 6:4.

Димитров и Иснър са играли само веднъж един срещу друг. Това стана преди две години на турнира в Маями, като тогава американецът победи. В момента Иснър е 19-и в световната ранглиста, докато Димитров е 11-и.

С успеха българинът си гарантира 360 точки за световната ранглиста, с което защитава и актива си от миналата година, когато също игра на полуфиналите в Синсинати. Банковата му сметка пък ще набъбне с 235 480 долара от наградния фонд, който е над 5 милиона долара.