България е на 27-о място по скорост на интернет в света, най-бърз е в Сингапур
Секция: Технологии
19 Август 2017 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България е на 27-о място по скорост на интернет в света, най-бърз е в Сингапур

/КРОСС/ Скоростта на интернет връзката е изключително важен фактор за комуникацията ви, особено когато пътувате в чужбина. Вероятно сте забелязали, че всяка страна и дори град предлага различна скорост за достъп до глобалната мрежа. Последният доклад на Cable.co.uk, цитиран от Digital.bgq показва интересни данни и разкрива, че не е задължително най-богатите и развити държави да са лидер по този показател. Добър показател в това отношение е Великобритания, която заема незавидната 31 позиция, предаде BusinessInsder.

Скоростта за даунлоад в страната е 16.51Мbps. Оказва се, че ако искате максимално бърз интернет трябва да пътувате до Сингапур, която категорично изпреварва своите конкуренти с (55.13Мbps). Швеция е на второ място с (40.16Мbps), а на трето е Тайван (34,40 Мbps) . Първите път държави с най-бърз интернет се допълват от Дания и Холандия. Престижната десетка в попадат още Латвия, Норвегия, Белгия, Швейцария и Хонг Конг.

Любопитното е, че големи държави като САЩ, Германия и Франция дори не попаднат в челните 20.

Данните разкриват, че в България скоростта за даунуолд е 17.54Mbps, което ни поставя на 27-о място след Канада (18.03МВps). Тази стойност, oбаче ни позволява да изпреварим страни като Чехия, Франция, Великобритания, Австрия. Полша и Ирландия.