"Мерцедес" представи върховния лукс
Секция: Автомобили
19 Август 2017 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Мерцедес" представи върховния лукс

/КРОСС/ Maybach 6 Cabriolet има 720 конски сили, истинско 4х4 и може да отгатва настроението на пътниците

"Колата, която ще дефинира върховния лукс в бъдеще" - така от Mercedes-Benz представиха своя Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Ефектният концепт бе демонстриран на старта на Автомобилната седмица в Монтерей, Калифорния, съобщава „Automedia".

Кабрио версията има същото 5,7-метрово шаси като оригиналния Vision 6, същата внушителна хромирана решетка и полегата задница. Към тях обаче е добавен сгъваем покрив с втъкани нишки от розово злато. Задната част е проектирана по вдъхновение от луксозните яхти, а джантите са специално изработени 24-цолови с множество спици.

Вътре двуместното купе е облицовано в специална ослепително бяла кожа напа, съшита в диамантера шарка и подсилена с копчета по същата технология, по която се правят прочутите честърфийлдски дивани. Подът е от специално обработено дърво с алуминиеви стъпенки.

Таблото е минималистично, само с няколко прибора и три въздушни отвора. Всички функции на автомобила могат да се контролират с гласови команди - система, която от Mercedes са нарекли Concierge. И пред шофьора, и пред пътника има обширни head-up дисплеи, които прожектират цялата нужна информация върху предното стъкло.

Германците са вградили също биометрични сензори, които могат да отгатнат в какво настроение са пътниците и да настроят автомобила според това.

Задвижвнето и тук е поверено на четири електромотора (по един във всяко колело, което прави Maybach 6 пълноценно 4х4) с обща мощност 740 конски силми. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч не се съобщава, но ще е под 4 секунди.

От Mercedes уверяват, че автомобилът ще има автономен пробег от над 330 км с едно зареждане. Новаторската система за зареждане с прав ток означава, че само за пет минути на зарядна станция можете да добавите 130 км към пробега.