Терор и в Русия! Маскиран намушка 8 души
Секция: Русия
19 Август 2017 12:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Терор и в Русия! Маскиран намушка 8 души

/КРОСС/ Нападател, въоръжен с нож, е ранил няколко души в руския град Сургут, съобщиха руските власти, съобщават от руската полиция, цитирани от ТАСС.

„В 11:20 часа местно време в Сургут (9:20 Московско) неизвестен мъж, въоръжен с нож бягаше по главната улица на града и се нахвърли върху минувачите, ранявайки 8 граждани. Всички те са хоспитализирани с различна тежест на нараняванията. За да се предотвратят продължаващи действия на нападателя, той беше елиминиран от пристигналите полицаи", съобщават от Следственият комитет на Русия.

Според ТАСС четирима от пострадалите са в тежко състояние.

„РИА Новости" посочва, че нападателят е носил маска. Разследващите проверяват възможността той да е имал психическо разстройство, заради което атаката още не е окачествена като терористичен акт, а се разследва като убийство. 

Междувременно обаче "Ислямска държава" пое отговорност за атаката.

Въпреки че властите официално обявиха, че ранените са 8, в руските медии се появиха информации, че те всъщност са 7, а 8-ият човек е самият нападател. Той първо бил ранен, а след това ликвидиран, след като е оказал съпротива. Тезата за седемте души се потвърждава и от съобщение на местната болница, според което четирима души са в тежко състояние, един е с по-леки наранявания, но остава хоспитализиран, а двама вече са изписани.