Пожарникар загина в Бяла
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Август 2017 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пожарникар загина в Бяла

/КРОСС/ Пожарникар загина при изпълнение на служебните си задължения в град Бяла, Русенско. 57-годишният Николай Е. е паднал от третия етаж на горяща сграда и е починал по-късно в болницата. Заради трагичния инцидент обявяваме двудневен траур, каза пред „Монитор" кметът на общината Димитър Славов.

Къщата, която се намира в централната част на Бяла в уличка зад пощата, е започнала да гори към 17 часа в петък. След сигнала на тел. 112 е изпратен екип огнеборци на адреса. По думите на директора на русенската пожарна комисар Димитър Павлов - Николай се е качил на навес над терасата на третия етаж, подхлъзнал се е и паднал. Откаран е в болницата с много тежки травми, от които по-късно е издъхнал.

Николай е бил пред пенсия. Погребението най-вероятно ще бъде утре. Двудневният траур в Бяла ще е в неделя и понеделник.

При пожара леко е пострадал и колега на Николай - Мартин. Той е получил обгазяване и животът му е вън от опасност.

След като новината стана обществено достояние от пресцентъра на МВР излязоха и с официално съобщение. 

То гласи следното:

Сигнал за пожар в къща на ул. "Стефан Караджа"в Бяла бил получен вчера в 16.55 часа. На място веднага бил изпратен екип на РСПБЗН - Бяла. Предприети са действия за ограничаване и ликвидиране на пожара, допълнително бил събран свободният от дежурство състав. В къща на 3 етажа, горели втори етаж и покривна конструкция. При извършването на пожарогасителните действия, младши инспектор Николай Елефтеров Николаев - водач на специален автомобил в РСПБЗН - Бяла е осигурявал пожарогасителната линия на височина 7 - 8 м от основата на къщата, разположена на стръмен скат, като е бил в най-високата й открита част спрямо терена. Пожарникарят загубил устойчивост и паднал. Незабавно бил извикан екип на Бърза помощ, който го транспортирал в най-близкото медицинско заведение. По преценка на лекарския екип пострадалият бил транспортиран в русенската болница. Въпреки предприети действия за животоспасяващо лечение, поради тежките травми, Николаев е починал около 21.15 часа.

Младши инспектор Николай Елефтеров Николаев e роден през 1960 година в Бяла. Назначен е на работа в МВР през 1992г. - като водач на специален автомобил в Общинска служба ПО - Бяла при РДВР - Русе. На сега заеманата длъжност водач на специален автомобил І степен в РСПБЗН - Бяла към РДПБЗН - Русе е от 31.10.2014 г. Награждаван е с: „Обявяване на благодарност" от министъра на вътрешните работи през 2006 г.; „Писмена похвала" от директора на НСПБЗН - МВР през 2007 година.