"Ислямска държава" пое отговорност и за нападението в Сургут
Секция: Русия
19 Август 2017 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Ислямска държава" пое отговорност и за нападението в Сургут

/КРОСС/ „Ислямска държава" пое отговорност и за нападението с нож в руския град Сургут, при което в събота осем души бяха ранени, предава „Ройтерс".

Това беше съобщено от информационната агенция „Амак", която е свързана с екстремистката организация.

Самоличността на нападателя още не е обявена, а тъй като той е носил маска не е възможно и свидетели да кажат как е изглеждал. Практика обаче е за „Ислямска държава" да поемат отговорност и за терористични нападения, които не са тяхно дело.

Още не е ясно и дали атаката е акт на тероризъм. Руските правоприлагащи органи засега разследват инцидента като опит за убийство и търсят доказателства дали нападателят не е имал психични проблеми.

Все още има известни разминавания относно точната бройка на пострадалите. От Руската следствена служба официално обявиха, че те са 8. В руските медии обаче се появиха информации, че един от тях е именно нападателят, който първо е бил ранен, а след това ликвидиран, след като е оказал съпротива. Тезата за седемте души се потвърждава и от съобщение на местната болница, според което четирима души са в тежко състояние, един е с по-леки наранявания, но остава хоспитализиран, а двама вече са изписани.