Григор Димитров се класира на първия си голям финал
Секция: СПОРТ
20 Август 2017 08:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров се класира на първия си голям финал

/КРОСС/ Григор Димитров се класира на своя първи голям финал в кариерата си. Той ще играе за титлата в Синсинати - на надпреварата от сериите „Мастърс 1000" - най-високата категория турнири след четирите от Големия шлем.

До големия мач първата ни ракета достигна, след като изигра голям мач и победи със 7:6 (4), 7:6 (10), 208-сантиметровия американец Джон Иснър.

Двубоят бе изключително оспорван и равностоен. Двамата съперници печелеха сервис-геймовете си, не допуснаха възможности за пробив и така и в двата сета се стигна до тайбрек. Там обаче Григор показа известно преимущество и с по един минипробив разлика успя да спечели и в двата случая, с което и мача.

На финала съперник на Григор Димитров ще бъде Ник Кирьос. 22-годишният представител на Австралия победи по аналогичен начин испанския ветеран Давид Ферер, като се наложи след два тайбрека със 7:6 (3), 7:6 (4).
Финалът е тази вечер от 23 часа българско време.

Димитров и Кирьос са играли само веднъж досега помежду си. Това бе преди две години, отново в САЩ, но на турнира в Индиън Уелс, като тогава българинът победи в три сета. В момента Димитров е 11-и в световната ранглиста, а Кирьос е 23-ти.

Дори и да загуби финала българинът ще заслужи 600 точки за световната ранглиста и 467 850 долара от наградния фонд, който е над 5 млн. долара. Победителят печели огромните 1000 точки за ранглистата и впечатляващите 954 225 долара.