Акценти в печата
Секция: Преглед на печата
20 Август 2017 09:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в печата

/КРОСС/ Предупрежденията за опасните яйца закъсняха, пише "Телеграф" в коментар по повод информацията, че у нас е внесен половин тон яйчен прах с фипронил. Агенцията по храните е била предупредена чрез европейската система за безопасност, но въпреки това, пратката от Германия е пресякла границата ни. "битката с опасните продукти прилича на борбата с тероризма", пише в коментара.

"Барселона под полицейска обсада", пише още "Телеграф". Униформени пазят през 50-100 метра. На най-прочутия в града булевард, на който стана терористичната атака, се провеждат нощни бдения, жители и туристи го превърнаха в храм, в който почитат паметта на загиналите.

"24 часа" информира, че делото на Елена Йончева срещу премиера Борисов трябва да започне на 12 октомври. Спорът е дали държавата е плащала за филми на бившата журналистка и сегашен депутат от БСП. Процесът ще решава съдия Иво Вълев от Софийския районен съд.

Милен Велчев напуска "Виваком", съобщава "24 часа". Бившият министър на финансите е един от петимата управители на телекомуникационната компания. Собственик на компанията е Спас Русев, припомня вестникът.

Известната астлоложка Светлана Тилкова - Алена предупреждава политиците ни да не подписват важни международни договори заради ретрограден меркурий до 5 септември. Това е водеща тема за днешния брой на вестник Труд. Обратното движение на планетата съвпада с две ключови събития за страната ни : посещението на френския президент Еманюел Макрон и началото на есенната сесия на Народното събрание.

"Труд" помества статия от "Файненшъл таймс", озаглавена "Пазарният либерализъм може да рухне, както се срина и комунизмът". Световната финансова криза разтърси базовия модел, победил в Студената война, се казва в статията. Тя е писана по повод навършването на сто години от революцията в Русия и десет от началото на световната финансова криза. Една лъжа върви заедно с друга, хората вече не могат да разчитат на кой знае какъв стандарт на живот, пазарният либерализъм , изглежда, е в беда, заключава авторът.