Финалът Григор Димитров – Ник Кирьос на живо по Mtel Sport 1
Секция: СПОРТ
20 Август 2017 11:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Финалът Григор Димитров – Ник Кирьос на живо по Mtel Sport 1

/КРОСС/ Mtel Sport 1 ще излъчи на живо мача за титлата на турнира в Синсинати между Григор Димитров и Ник Кирьос. Първата ни ракета излиза за първия си финал на турнир от сериите ATP Masters 1000, а началото на двубоя е 23:00 часа.

Двамата са се срещали само веднъж до момента - на турнира в Индиън Уелс през 2015 г., където Димитров надделя трудно в 3 сета. За да стигне дотук първата ни ракета премина през Фелисиано Лопес, Хуан Мартин дел Потро, Юичи Сугита и Джон Иснър, като срещу последния Димитров измъкна победата след 2 тайбрека - 7:6 (4), 7:6 (10).

В своя полуфинал Кирьос също трябваше да премине през 2 тайбрека, за да надделее над Давид Ферер - 7:6 (3), 7:6 (4). Преди това австралиецът се справи последователно с Давид Гофен, Александър Долгополов, Иво Карлович и Рафаел Надал.

Турнирът в Синсинати е част от USOpen сериите и се явява генерална репетиция преди последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ. Наградният фонд при мъжете в Синсинати, тази година достига внушителните 4,97 милиона долара.