"Форд" ще плати 10 милиона долара заради расова и полова дискриминация
Секция: Автомобили
20 Август 2017 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Форд" ще плати 10 милиона долара заради расова и полова дискриминация

/КРОСС/ Скандал, свързван с прояви на разделение на служителите по расови и полови принципи в два от заводите на концерна Ford в Чикаго, ще струва доста скъпо на американския производител, съобщава изданието Automotive News, цитирано от Automedia.

Разследване на американската Комисия за равни възможности в областта на трудовата заетост потвърдило появилите се твърдения за расова нетърпимост и сексуални посегателства. Установени са редица нарушение на Закона за гражданските права, като се е оказало, че служителите, които са подали оплакванията, са били подложени на допълнителен тормоз от ръководствата на заводите.

В крайна сметка нещата са били уредени с извънсъдебно споразумение, което предвижда Ford да плати 10,1 млн. долара като глоби и обезщетение. Част от парите ще бъдат платени на пострадалите служители - жени и работници от афроамерикански произход.

От концерна официално съобщиха, че са провели собствено разследване на случая, което е открило нарушения и заради тях част от провинилите се ръководители вече са уволнени. За да бъдат избегнати подобни ситуации за бъдеще, Ford стартира 5-годишна програма, която предвижда тренировки и беседи със служителите по тези въпроси.