Създадоха първата игра с виртуална реалност, която се контролира от човешкия мозък
Секция: Технологии
20 Август 2017 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Създадоха първата игра с виртуална реалност, която се контролира от човешкия мозък

/КРОСС/ Очилата с виртуална реалност са интересни джаджи, които се използват предимно за гейминг. VR игрите позволяват действително да се потопите в геймплея и са водещата причина за все по-високите продажби на тези устройства. В момента на пазара се продават различни контролери, с които да се възползвате максимално от функционалността на VR очилата. Neurable е компания, която работи над иновативен проект, който да премахне изцяло необходимостта от подобни аксесоари.

Инженерите им са създали периферна джаджа, заместваща класическата лента, с която прикрепвате очилата с виртуална реалност към главата си, съобщава Engadget, цитиран от Digital.bg. Още по-интересното е, че на повърхността има специален сензор, който може да следи сигналите на човешкия мозък и да изъвршва различни действия съобразно тях. Neurable виждат в бъдеще, в което няма да е нужно да държим в ръцете си различни контролери, а да се движим и хващаме обекти директно с ума си.

От компанията дори показаха демо на игра с името Awakening, в която трябва да се измъкнете от лаборатория-лабиринт. Проектът им се развива според първоначалния план и Neurable се надяват финалната версия на джаджата им да е достъпна още през 2018г. Все още не се знае как ще изглежда този интересен продукт и каква ще е цената на пазара. Няма да е пресилено, обаче да се определи джаджата като една от най-иновативните идеи в сферата на VR игрите досега.