Ердоган се гневи на немски министър: Кой си ти, че да говориш за президента на Турция
Секция: ПОЛИТИКА
20 Август 2017 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ердоган се гневи на немски министър: Кой си ти, че да говориш за президента на Турция

/КРОСС/ Словесните престрелки между Германия и Турция продължават с пълна сила. След като турският президент Реджеп Ердоган призова сънародниците си, живеещи в Германия, да не гласуват за няколко партии на предстоящите парламентарни избори последва остра реакция от страна на водещите фигури в Берлин.

Сред тях бяха канцлерът Ангела Меркел, най-големият ѝ конкурент за преизбирането на този пост Мартин Шулц, както и външният министър Зигмар Габриел, който окачестви изказването на турския държавен глава като безпрецедентна и груба намеса във вътрешните на работи на Германия".

Сега от Анкара преминаха в контраатака и самият Ердоган се зае да хули по Габриел.

„Този не знае никакви граници! Кой си ти, че да разговаряш с президента на Турция?! Знай си мястото. Ще ми дава урок на мен... Откога си в политиката? На колко си години?" - разгневи се Ердоган по една от турските телевизии.

Министър-председателят Бинали Йълдъръм също не си замълча, но неговите критики бяха насочени към Ангела Меркел, като той продължи по опорната точка от последните дни, според която канцлера и Германия са обвинявани, че ръководят Европейския съюз.

„Хей, Германия; ти ли даваш указания на 27-членната Общност, ти ли си шефът на ЕС? Шеф си де, но ние не го знаем. Оповести го; това хем ще потвърди казаното от мен и няма да ми навреди с абсолютно нищо, хем всеки ще разбере какво е това ЕС. Освен това, по този повод е крайно време да се откажеш от държанието и действията, които нанасят вреда на историческото приятелство и единство на двете държави - Турция и Германия", обяви Йълдъръм, цитиран от ДХА.