Ракетен обстрел срещу Международния панаир в Дамаск, има загинали
Секция: СВЯТ
20 Август 2017 15:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ракетен обстрел срещу Международния панаир в Дамаск, има загинали

/КРОСС/ Поне четирима души са загинали след ракетен обстрел срещу Международния панаир в Дамаск, съобщава „РИА Новости". Още 11 души са ранени, пък според държавната сирийска телевизия.

Според данни на Сирийската обсерватория за човешките права, базирана в Лондон, убитите са петима. Официална бройка на пострадалите засега не е оповестена.

По предварителни данни обстрелът е извършен от предградието на сирийската столица Източна Гута. Най-вероятно е дело на някоя от групировките, които се борят срещу режима на Башар Асад, които от години действат именно там.

Според държавната сирийска телевизия ракетата е паднала в близост до входа на изложбения комплекс, където панаирът беше открит по-рано тази седмица.

Международният панаир в Дамаск се провежда за първи път от 6 години насам. Той се организираше ежегодно от 1954-та до 2011 г., като през годините придоби статут на най-големия подобен форум в Близкия изток. Тази година в изложението участват 43 държави - 23 представени от търговски организации, а други 20 директно от посолствата на страните. Въпреки санкциите от страна на Европейския съюз срещу режима в Дамаск, има павилиони и от компании от Гърция, Белгия, Франция, Холандия и Италия.

Организаторите очакват през панаира да преминат общо между 60 000 и 70 000 души.