Българска парламентарна делегация тръгва за Южна Корея
Секция: ПОЛИТИКА
20 Август 2017 17:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българска парламентарна делегация тръгва за Южна Корея

/КРОСС/ Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента Димитър Главчев, ще бъде на официално посещение в Република Корея от 21 до 23 август 2017 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание на Република Корея Чунг Се-кюн, съобщават от пресслужбата на българския парламент.

В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България - Република Корея Михаил Христов, заместник-председателят на групата Десислава Атанасова и членовете на групата Николай Александров, Джевдет Чакъров и Кръстина Таскова.

Посещението ще започне с официална среща на Димитър Главчев и българските народни представители с председателя на Народното събрание на Република Корея Чунг Се-кюн. Председателят на парламента ще разговаря с председателя на Парламентарната група за приятелство с България Хонг Мун-пьо. Програмата на визитата предвижда и среща с министър-председателя на Република Корея Лий Нак-йън.

Председателят на Народното събрание ще положи венец на Националното гробище на Република Корея, където са погребани корейски граждани, дали живота си в движението на национална независимост, в Корейската и във Виетнамската война.

Българската парламентарна делегация ще посети Университета по чужди езици „Ханкук" в Сеул, където се изучава български език. Димитър Главчев ще се срещне с председателя на университета, с преподаватели и студенти от Катедрата по български език и с българската общност в Сеул.

Българските парламентаристи ще се срещнат с председателя на Корейско-българската асоциация за приятелство и с почетния консул на България в Бусан Чой Канг Йонг.