Дъжд, бури и рязък спад на температурите за старта на новата седмица
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Август 2017 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дъжд, бури и рязък спад на температурите за старта на новата седмица

/КРОСС/ Топлото време у нас ще бъде заменено от дъжд и възможни бури през следващите два дни. Температурите ще спаднат с 8 до 10 градуса на места. Това показва прогнозата за времето, а студеният атмосферен фронт вече доведе до бури и валежи в Централна Европа и на Балканите.

От идната нощ през страната ще премине студен атмосферен фронт. Очакват се валежи и гръмотевични бури, най-вече в западната част. Ще започне и рязко захлаждане, като средните температури ще спаднат с около 8 градуса.

Вероятно валежите ще продължат през понеделник и вторник, след което слънцето ще се завърне и предстои постепенно затопляне, което трябва да продължи до края на седмицата.
Рязко спадане на температурите, дъждове и силен вятър очакват през следващото денонощие също в Македония и Сърбия.

През уикенда буря погуби двама и рани 120 по време на празник в Австрия. Силният вятър отнесе гигантска тента на фестивал на музиката и бирата в община Санкт Йохан ам Валде.

Лошото време вече връхлетя Чехия, прекъснати бяха далекопроводи, изкоренени бяха хиляди дървета, но за щастие там няма жертви.

В Хърватия от лошото време най-сериозно пострада региона Истрия. Там бурята отнесе електрически стълбове, изкорени дървета, а контейнерите за отпадъци летяха по улиците, съобщават местните медии. От общините в Дайли, Новиград и Пореча поискаха помощ от централната власт.