Първият български букмейкър „Еврофутбол“ – 24 години лидерство
Секция: ЛЮБОПИТНО
21 Август 2017 11:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първият български букмейкър „Еврофутбол“ – 24 години лидерство

/КРОСС/ Компанията, създадена, за да „побере" всички първи неща - така най-общо може да бъде описана 24-годишната история на „Еврофутбол" ООД. Първият български букмейкър провежда своя първи национален тираж - за първи път в историята на българския бизнес и извън статуквото на съществуващата държавна структура, на 21-ви август 1993 г. Първото поколение талони на букмейкърската къща съдържа програма с 50 футболни срещи и фиксирани коефициенти за четири вида предвиждания, а максималната печалба от един талон - за първи път в историята на спортните залагания в България, е 2 милиона лева!

През 2002 г. „Еврофутбол" сключва договор за стратегическо партньорство с един от световните лидери в хазартния бизнес - гръцката компания „Интралот", а предвидените инвестиции за въвеждането на нови технологии са едни от първите и най-големи за времето си в сферата на родната икономика. През следващата година иновациите стават реалност чрез инсталирането на централизирана компютърна система за приемане на залози в реално време - за първи път в историята на спортните залози в България. До края на 2015 г. букмейкърската къща интегрира платформа за залагане от ново поколение и включва още нови, стъпващи за първи път на българския пазар продукти в своето портфолио.

Така, 24 години по-късно „Еврофутбол" продължава да е лидер на българския пазар като най-големият наземен хазартен оператор в България; най-големият франчайзингодател в страната ни и най-устойчивият и силен партньор на българския малък и среден бизнес! 

Букмейкърската къща поддържа своя бранд в близо 1000 букмейкърски пункта, които се развиват на франчайзингов принцип и в които работят над 3000 букмейкъри. Компанията разполага със собствен Център за професионално обучение, чрез който инвестира в развитието на човешките ресурси и „производството" на високо квалифицирани кадри, които да работят в сферата на хазартния бизнес, съобразено със законовите норми.

Компанията е първата и единствена фирма, която спонсорира директно българския спорт, а през 24-те години от своето създаване е финансирала някои от най-големите спортни събития в България: Суперкупата на България, участия на българския национален отбор по футбол и на националния ни отбор по волейбол в Европейски първенства, футболни турнири за аматьори и ежегодното издание на „Спортист на годината".

"Еврофутбол" е пълноправен член на Световна лотарийна организация - WLA (www.world-lotteries.org) и на Европейски лотарии (www.european-lotteries.org) и в дейността си се ръководи от критериите и приетите правила на тези организации. От години компанията членува и в Българския форум на бизнес лидерите, а от 22.01.2015 г. е приета и в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). 

„Еврофутбол" благодари на всички свои участници, партньори, букмейкъри и приятели за съпреживените успехи и приетите предизвикателства!