Майката на Абуякуб: По-добре да умре или в затвора, вместо да убива
Секция: СВЯТ
21 Август 2017 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майката на Абуякуб: По-добре да умре или в затвора, вместо да убива

/КРОСС/ Майката на Юнес Абуякуб, основния заподозрян за атентата в Барселона, отправи в ефира на френската телевизия Бе Еф Ем призив към него да се предаде на полицията. Това се случи малко преди той да бъде ликвидиран от испанската полиция.

По думите ѝ е по-добре синът ѝ да е в затвора или да умре, вместо да убива други хора.

Майката на Абуякуб каза още, че би искала онова, което той е направил, да не се беше случвало. Тя заяви, че няма нищо общо с терористичния акт, извършен от Юнес, нито с бягството му.

Междувременно в Рипол, градче близо до границата с Франция, жителите все още са в шок от новината, че сред тях са живели терористи. Най-малко седмина от 12-имата членове на клетката от Алканар, която седи са зад нападенията в Барселона и Камбрилс, са живели с 11-хилядното градче. Всички те са тийнейджъри или в началото на 20-те си години.

Всеки ден от атентата насам местни жители се събират, за да изкажат отвращението си от тероризма. Сред тях са и близки на заподозрените. Повечето сочат местния имам като виновник и казват, че той е промил мозъците на младежите.

Така смята Ясина Укабир, сестра на Дрис и Муса. Първият се предаде сам на полицията, след като се разбра, че с неговите документи е бил нает микробусът убиец. По думите му документите му са били откраднати. Вторият беше убит от полицията при нападението в Камбрилс.

„Това (Муса, бел.ред.) е дете на 17 години. Мисля, че не може и муха да убие. Това е дете, но може да бъде манипулирано. Той беше момче, не е знаел какво прави", казва тя. Ясина настоява виновниците да бъдат намерени.