Земетресение в Италия взе жертви
Секция: СВЯТ
22 Август 2017 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Земетресение в Италия взе жертви

/КРОСС/ Две жени загинаха при земетресение на южния италиански остров Иския, предава БТВ, като се позова на местни медии.

Трусът стана малко преди 21:00 ч. местно време (22:00 ч. наше време) в понеделник. Епицентърът му е бил край Иския, на дълбочина 10 км.

И двете жертви са загинали в района на град Касамикола. Първата е ударена от срутила се мазилка на църква, а тялото на втората беше намерено от спасители в останките на къща.

Издирват се и три деца - братя, на 7 месеца, 4 и 6 години, които вероятно са блокирани под срутила се къща. По-късно бе съобщено, че бебето на 7 месеца е извадено живо. Когато то е било спасено, братята му били живи, но още под отломките.

Ранените са 39 според "Кориере дела Сера".

От континента с хеликоптери и фериботи пристигат още спасители.

Репортажи на италиански медии и публикации в социалните мрежи показаха хора, излезли на улиците, и разрушения. Трусът е причинил токов удар. Евакуирана е една болница.

Различните агенции оценяват различно земния трус. Първоначално Националният геоложки институт на Италия го оцени на 3,6, но впоследствие ревизира данните си на 4 по Рихтер. Според американския геоложки институт силата му е била 4,3, а според европейско-средиземноморския сеизмичен център - 4,5.

Иския е популярна туристическа дестинация заедно със съседния остров Капри.