Китайците от Great Wall искали само Jeep, а не целия концерн Fiat-Chrysler
Секция: Автомобили
22 Август 2017 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китайците от Great Wall искали само Jeep, а не целия концерн Fiat-Chrysler

/КРОСС/ Китайският автомобилен производител Great Wall иска да купи само марката Jeep, а не целия концерн Fiat-Chrysler Automobiles (FCA). Това обяви пред Automotive News шефът на Great Wall - Ван Фенин, според когото преговорите ще стартират съвсем скоро.

По-рано това лято се появиха съобщения, че цели 4 китайски компании имат интерес за придобиването на италиано-американски концерн. Представители на Great Wall дори бяха забелязани в централата на FCA в Оубърн Хилс, щата Мичиган. Твърдеше се, че китайците искат да купят концерна, но без марките Alfa Romeo и Maserati, които по примера на Ferrari трябва са бъдат преобразувани в отделни фирми.

Според новата информация, китайската компания иска да стане най-големият производител на всъдеходни модели в света и за целта ще се опита да придобие марката Jeep. В момента Great Wall е лидер по продажби на такива модели на вътрешния пазар, като е собственик на бранда Haval. Той предлага само всъдеходи, кросоувъри и пикапи със задвижване на четирите колела.

В същото време Jeep продължава да се радва на огромна популярност, благодарение най-вече на моделите си Cherokee и Grand Cherokee. От ръководството на FCA отказват коментар по темата, но не е тайна, че изпълнителният директор Серджио Маркионе не крие желанието си за обединение с друг голям производител.