Бащата на Григор: Да не се заблуждаваме, не може да очакваме всяка седмица да играе така
Секция: СПОРТ
22 Август 2017 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бащата на Григор: Да не се заблуждаваме, не може да очакваме всяка седмица да играе така

/КРОСС/ В интервю за bTV бащата на Григор Димитров - Димитър Господинов, беше категоричен, че българският народ не трябва да се заблуждава, че най-добрият ни тенисист всяка седмица ще играе, както го стори на "Мастърс"-а в Синсинати.

Димитров спечели първата си титла в турнир от подобен ранг без да загуби нито един сет и победа във финала срещу австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 7:5.

"Естествено, че се чувства страшно щастлив. Все пак е "Мастърс" титла, не е някой друг турнир. Макар че той самият казва, че дали е 250, 500 или "Мастърс" няма значение. Напротив, има огромно значение. Точките са страшно много. Мотивацията е още по голяма, но не трябва да се заблуждаваме и да очакваме, че всяка седмица по един и същи начин ще играе", заяви бащата на Григор.

"Условията са много различни в Синсинати, ужасно духа. Настилката е много бърза. Всичко това дава отражение. Той имаше възможност да е малко по-рано там. Това е много важно - аклиматизацията и адаптацията. Не на последно място и с какви топки се играе - на почти всеки турнир са различни. Може би му пасна настилката и условията, макар че той не обича да играе във ветровито време. И най-вече търпението, което прояви през целия турнир", добави още Димитър Господинов.