Нобелови лауреати предупреждават за възможност от нова финансова криза
Секция: ИКОНОМИКА
22 Август 2017 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нобелови лауреати предупреждават за възможност от нова финансова криза

/КРОСС/ Представители на елита в областта на икономическото изследване се съмняват в сигурността на финансовия свят срещу кризи. Що се отнася до еврото, бъдещето му изглежда несигурно за тях, пише Поглед.инфо.

Най-умните глави в икономиката предупреждават за възможност от нова криза. Според тях, въпреки реформите от последните години, неконтролираните райони продължават да съществуват. Би било грешка да се поддържа доверие на фона на добра ситуация на фондовите борси и стабилна конюнктура. Това са резултатите от проучване на Welt сред 18 нобелови лауреати по икономика, които тази седмица обсъждат в Линдау - на езерото Констанс, най-неотложните икономически проблеми.

Малко преди шестата среща на лауреатите на Нобелова награда за икономика, който се счита за един вид среща на високо равнище на представителите на икономическите гилдии, неговите участници ясно се дистанцираха от ръководителя на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън. В края на юни тази година, в своята по-резонансна реч, Йелън заяви, че през живота ни няма да има повече финансови кризи.