Сирийци обличат тениски с лика на Путин в знак на благодарност (видео)
Секция: Русия
22 Август 2017 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сирийци обличат тениски с лика на Путин в знак на благодарност (видео)

/КРОСС/ В редица населени пунктове в сирийската провинция Латакия, освободени от ислямистите, започна възстановяването на къщите, разрушени от терористите, предава "Русская весна". В един от тях, Абу Мака, вече работят строители, пратени отправителството на Башар Асад.

А много сирийци обличат тениски с лика на руския президент Владимир Путин в знак на благодарност за помощта, оказана от Русия в борбата с "Ислямска държава".

След като местните хора се завърнали в освободения от терористите Абу Мака, се оказало, че домовете им са почти напълно разрушени. Сега те се опитват да се върнат към обичайния си ритъм на живот и сирийското правителство предприе мерки, за да им осигури условия за това, описва положението репортаж на "Русская весна".

Сирийското правителство е започнало програма за ремонт и строителство на напълно разрушените домове. Държавата поема напълно разходите за строителни материали и работата на строителите. Така хората, връщайки се по родните си места, могат направо да се заемат с обичайната си дейност, разказва още репортажът.

video:https://www.youtube.com/watch?v=JMuBJxgPCeo

Източник: Епицентър.БГ