Делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца е върнато на прокуратурата
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Август 2017 20:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца е върнато на прокуратурата

/КРОСС/ Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров. Съдия Николай Димитров е прекратил делото заради противоречия в обвинителния акт, обявиха за БНР от Специализирания съд.

Обвинителният акт, според който Александров и още трима бивши служители на Фонда за лечение на деца са действали като организирана престъпна група, неправомерно харчила пари, прехвърляла задължения към Здравната каса и вършила длъжностни престъпления, беше в внесен в спецсъда на 1-ви август. В него съдия Николай Димитров е видял отстраними, но съществени и ограничаващи правото на защитата, нарушения. Сред тях - противоречие между диспозитива и обстоятелствената част на обвинителния акт. Възраженията на магистрата са описани на няколко страници, с които прокуратурата трябва да се съобрази, преди да направи втори опит да вкара делото в спецсъда. Всичко това ще се случва след съдебната ваканция.

Адвокатът на Александров уточни, че не е запозната официално с разпореждането, с което съдия Димитров е върнал обвинителния акт, с който Диана Ангелова също все още не разполага. Тя, Александров и останалите адвокати и подсъдими ще го получат официално едва след като процесът бъде насрочен за разглеждане в публично заседание.