Създадоха колиба, която може да развие 160 км/ч (видео)
Секция: Автомобили
23 Август 2017 08:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Създадоха колиба, която може да развие 160 км/ч (видео)

/КРОСС/ Ако ви попитат колко вдига дървената барака в градината ви, вероятно ще заекнете. Но англичанинът Кевин Никс има готов отговор: той е създал колиба, който спокойно може да развие 160 км/ч.

Нелепото превозно средство вече събира погледите по британските магистрали като част от благотворителен поход за набиране на средства в полза на старчески дом.

Под селскостопанската външност се крие употребяван Volkswagen Passat 4Motion пето поколение с V6 двигател и 193 конски сили максимална мощност. За да постигне рекордните 160 км/ч обаче, Кевин е добавил временно система с азотен оксид.

Никс, който по професия е градинар, го купил за части преди няколко години, но му станало жал да го разпарчетосва. Вместо това се захванал и го превърнал в най-бързата колиба на планетата. Цялата работа, включително сложната стоманена рама, е свършил сам, а частите са му стрували към 5000 британски лири.

Мобилната барака е издържала пълните тестове на британската пътна агенция и е регистрирана като пълноправен автомобил. Според Кевин тя е комфортна, тиха и просторна. Единственият недостатък е, че има аеродинамичните качества на... градинска барака.

video:https://www.youtube.com/watch?v=lqK_H4AdoIU