50% от децата у нас влизат в мрежата на 7 години
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Август 2017 08:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
50% от децата у нас влизат в мрежата на 7 години

/КРОСС/ 50% от децата у нас влизат в интернет на 7 години. Най-популярните дейности в мрежата са гледането на видео клипове, игри и социални мрежи. Данните са от изследване на центъра за безопасен интернет.

Според него 73% от децата до 12 години имат профили в социалните мрежи. Препоръчителната възраст е 13 години, припомнят от Центъра за безопасен интернет.

Оттам съветват, при създаване на детски профил да не се избира случайна дата на раждане, а най-близката до реалната, защото профилите до 18 години имат специални защити.

"Ние правим профили на децата, просто за да не се чувстват изолирани от връстниците. Когато в трети клас 90% от децата имат профили и детето няма, то се чувства изолирано по някакъв начин. Важното е родителят от първите стъпки и през първия профил, все пак да бъде заедно с детето. Нека да ползва някои от възможностите. Самите операционни системи дават възможност да се направи детски профил. Изключително лесно и удобно е и той автоматично блокира и филтрира голяма част от съдържанието, което не бихме искали. Има и програми за родителски контрол, но интересът сред родителите спада". Това коментира Георги Апостолов от Центъра за безопасен интернет пред БНТ.