Близки и съседи на 15-годишния Иван: Не е способен на убийство
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Август 2017 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близки и съседи на 15-годишния Иван: Не е способен на убийство

/КРОСС/ Близки и съседи на 15-годишния Иван, обвинен в убийството на 11-годишната Никол от Бургас, са категорични, че момчето не е способно на извърши такова престъпление. Семейна приятелка го описа като много добро дете. Той е страхлив, по-бавно помни, но не е невменяем, каза в ефира на bTV Любомира Танева.

Съседка на Иван, когото вчера съдът остави в ареста, също го определи като страхотно дете. Според Галина Пенева е абсурд той да е извършил убийство. Съседката допълни, че никога не е виждала Иван да носи нож.

Тази сутрин майката на Иван - Донка Петрова, трябваше да разкаже подробности за сина си, но в последния момент промени решението си и не застана пред камерата. Вчера обаче тя заяви, че Иван не е имал нож и дори не можел да реже с нож или да използва вилица и лъжица. Майката му е категорична, че синът й няма психическо заболяване и не е агресивно дете.

Донка Петрова подчерта, че в неделя, когато е станало убийството, Иван не е бил притеснен. Прибирайки се, майка му го е заварила да играе с деца пред блока. По думите й Иван го е страх да ходи сам и винаги излиза с майка си или с баща си. Някой трябва да е с него да го подпомага. Страх го е да си легне сам, каза още майката. Тя отрече, че у сина й са намерени вещи на убитото момиче.

Във връзка с частичните му самопризнания, за които съобщиха от прокуратурата и полицията, тя коментира, че „той на всяко нещо повтаря „Да". По-късно днес ще бъде погребението на 11-годишната Никол.