Най-голямото състезание за стартъпи в енергийния сектор с рекорден брой кандидатури
Секция: Технологии
23 Август 2017 10:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-голямото състезание за стартъпи в енергийния сектор с рекорден брой кандидатури

/КРОСС/ Над 100 стартиращи компании вече проявиха интерес за участие в PowerUp! на InnoEnergy - най-голямото състезание в Централна Европа за стартъпи, които разработват решения в енергийния сектор. Кандидати с проект, свързан с енергетиката, прототипно устройство, отдаден екип и прогнозирано време за пускане на пазара след максимум две години, може да вземе участие в състезанието.

„Разнообразието от кандидатури в състезанието показва как младите компании са гъвкави към промените в енергийния сектор и приспособяват проектите си към нуждите на пазара. Много от кандидатите се фокусират върху спестяването и отстраняването на разходи за енергийно производство и опазване на околната среда. Ние подкрепяме развитието на компаниите, които се стремят към създаването на решения с глобален обхват", заяви Джейкъб Милър, изпълнителен директор на InnoEnergy за Централна Европа, организатор на PowerUp!.
Към днешна дата, победителите от предходните две издания на състезанието са глобални компании, които развиват и комерсиализират проектите си бързо с помощта на InnoEnergy, навлизайки както на европейския пазар, така и на пазарите в Азия и САЩ. Най-добрите участници в PowerUp! могат да получат и покана за участие в програмата Highway с достъп до финансиране на стойност 150 000 евро за подкрепа за тиймбилдинг, развитие на технологии, създаване и верифициране на бизнес модел, както и комерсиализация на глобалните пазари и финансови награди.

„Иновативната идея вече не е достатъчна. Енергийният пазар е много взискателен и времето е най-важно при стратъпите и предприемачите. С потенциалните потребители трябва да се свържеш възможно най-рано, за да разбереш какви са очакванията им. Необходимостта продуктът да отговаря на стойността, предложена в зависимост от употребата си е по-важна от самия продукт. " - този съвет дава на стартиращите компании Матеуш Лисовски, изпълнителен директор на Entech, компания, предлагаща уникален резервоар, използван за съхранение и транспортиране на топлина на къси разстояния (до 30 км), облицован с фазово-акумулиращи материали.

Големият финал ще се проведе в Будапеща, докато регионалните финали (българският ще се проведе на 5-и октомври), ще бъдат предшествани от интензивни уъркшопи, където финалистите ще имат възможността да работят върху детайлите на своите предложения и да подобрят презентационните си умения. Досега 108 стартъпа от 16 страни са взели участие в състезанието. Най-добрите компании, както в миналогодишното издание, ще вземат участие в уъркшопи с успели предприемачи като техни треньори. Тази година стартъпи от 23 държави в Централна Европа могат да подадат своето заявление за участие.

PowerUp! очаква смелите визионери, създаващи нови технологии, които могат да геенрират предимства за своите потребители, производители и енергийни доставчици на глобално ниво. Крайният срок за подаване на проекти е 11 септември 2017.

За участие в състезанието, попълнете следната форма:
www.powerup.innoenergy.com.