Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
24 Август 2017 07:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

Варна.
В двореца „Евксиноград" във Варна държавният глава Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов ще проведат разговори с президента на Френската република Еманюел Макрон.

***
София./Годеч.
От 10.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще участва в церемония по официално откриване на новоизградена детска площадка в Годеч, намираща се на ул. „Тинтява". От 10.30 часа министъра на регионалното развитие и благоустройството ще открие официално първия саниран блок в града по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради - бл. 9АБ на ул. „Г. С. Раковски". След това министър Николай Нанков ще инспектира работата по реконструкция на водопроводната мрежа и частична рехабилитация на канализацията в града. Министър Нанков ще бъде придружаван от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в заседателна зала № 305 в Общината ще се проведе първото заседание на Национална кръгла маса за реална политика за решаване на проблемите, свързани с циганския етнос. В заседанието ще вземат участие вицепремиера Валери Симеонов и омбудсманът Мая Манолова.

***
Асеновград.
От 12.00 часа на ул. „Дружба" № 34а министърът на вътрешните работи Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов ще открият новосъздадената приемна на Районно управление „Полиция" - Асеновград в квартал „Лозница".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Алеко" на хотел „Хилтън" ще се състои пресконференция на тема „Цанковите камъни на енергетиката - изходът за България".

***
София.
От 11.00 до 19.00 часа пред „Министерство на земеделието и храните" сдружение „Български вегански съюз" ще излезе на протест. От сдружението искат преустановяване дейността на всички ферми за отглеждане на животни заради кожата им в България.

***
София.
От 18.30 часа край Паметника на Опълченците в София (срещу храм-паметник "Александър Невски") БСП - София и фондация "Героите на България" организират тържествено честване на 140 години от Шипченската епопея. Речи ще произнесат вицепрезидентът Илияна Йотова и председателят на групата на БСП в СОС и лидер на столичните социалисти Калоян Паргов.

***
София.
От 19.30 часа в Дома на киното ще бъде представен филма „Мисия спасител", след което ще има презентация, свързана с действията на националните екипи за работа при бедствия, аварии и катастрофи към Български Червен кръст.

***
Албена.
За втора година ваканционно селище „Албена" организира „Закуска с шампиони". Срещата ще се състои от 10.00 часа в Бийч бар „Ганвие".

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала №5 на Община Благоевград ще се проведе лекция под надслов „Първи грижи за новороденото", с подтема „Кърменето".-

***
Бургас.
От 11.00 часа на площад „Тройката" bермери от цялата страна ще представят екологично чистата си продукция.

***
Варна.
От 18.00 часа на ул. „Търговска" ще бъде официално открит украински културен център - „Український дім".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда.

***
Велико Търново./Килифарево.
От 18.00 часа в галерия „Янко Маринов" ще се проведе Откриване на изложба с карикатури и шаржове на Борис Димовски.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на Сцена „Арт лято", парк „Асеневци" ще бъде открита фотографската изложба „Из портфолиото на Генчо Петков".

***
Велико Търново.
От 21.00 часа в Летен театър, парк „Марно поле" ще се проведе QUEEN TRIBUTE CONCERT - Шоуто продължава, концерт на рок-група, солисти и оркестър на Държавна опера - Стара Загора.

***
Карлово.
От 19.00 часа в читалището в Баня започват тържествата по повод 15 години от обявяването на населеното място за град.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Мултимедийната зала на Младежкия дом ще бъдат представени фотоси от пътуващия фотопленер „Странджа" 2017.

***
Козлодуй.
От 12.00 часа на площадка „Радиана" ще се състои „първа копка" за изграждане на Национално хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци (НХ РАО).

***
Мездра.
От 10.30 часа в заседателна зала на Общината ще се проведе пресконференция във връзка със строително-монтажните дейности за енергийно обновление на сградата на общинската администрация.

***
Монтана.
От 11.00 часа в голямата заседателна зала на Областна администрация Монтана областният управител Росен Белчев ще награди двама доброволци, участвали в гасенето на пожара в село Мартиново, на 5 август 2017 г., и шестима служители на ОД на МВР - Монтана за успешна акция по задържане на четирима участници в телефонни измами.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" ще се състоят групови игри за запознаване и общуване.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Общинска зала „П. Р. Славейков" ще проведе публично обсъждане във връзка с намеренията за поемане на дългосрочен дълг в размер до 6.56 млн. лева за финансиране на текущи ремонти и мостово финансиране на проекти по ОП „Региони в растеж" през 2017 година.