Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
24 Август 2017 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ Преговорите за минималните осигуровки вървят към провал. Бизнесът бойкотира разговорите за втора поредна година, съобщава СЕГА. Причината е в липсата на механизъм за определяне на минималната заплата, работодателите настояват да бъдат отменени праговете, обяснява изданието като цитира БНР. Синдикатите настояват за около 10% ръст. Срокът за преговори изтича в края на месеца.

"600 деца се отровиха с дрога и алкохол от началото на годината", така е озаглавен материал на ТЕЛЕГРАФ. Според лекарите първите опити на децата започват около 12-тата им година.

МОНИТОР акцентира, че деца, колкото за 4 училища, са отпаднали от клас тази година. Най-много са в Бургас, Сливен и София област, а причините са отсъствия - слаб успех и бедност. В същото време хиляда първокурсници от България стягат куфари за Острова, допълва вестникът. Интересът към образование в Англия остава непроменен след Брекзит.

24 ЧАСА пише, че Брекзит е включен към заплахите за сигурността на България, защото може да доведе до трусове в ЕС. Това става ясно от доклада, одобрен от правителството.

Централната тема на ТРУД е посветена на престоя на френския президент Еманюел Макрон у нас. Слънчевото бунгало, известно като най-скъпото, ще приюти височайшата френска двойка тази вечер. Подробности за очакваните разговори са поместени на две страници.

24 ЧАСА добавя: Макрон води оръжейни търговци, предлага кораби и БТР-и. А Радев и Борисов ще искат страната бързо да бъде приета в Шенген.

Изданието акцентира и върху избора на Константин Каменаров за генерален директор на БНТ, като го обединява в заглавие със заминаването на Димитър Бербатов за футболната супер лига на Индия.

КАПИТАЛ ДЕЙЛИ обобщава: "Каменаров оглави БНТ, революции не се очакват".

ТЕЛЕГРАФ извежда в заглавие, че новият директор иска да премести предаването "Панорама" през уикенда.