Терористична заплаха спря концерт в Ротердам
Секция: СВЯТ
24 Август 2017 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Терористична заплаха спря концерт в Ротердам

/КРОСС/ Рок концерт бе отменен в последния момент в Ротердам, Холандия от полицията във връзка с терористична заплаха, предава Франс прес, като се позова на съобщение на управата на концертната зала, в която трябвало да се проведе събитието.

"Във връзка с терористична заплаха концертът на Аллах-Лас няма да се състои тази вечер по разпореждане на полицията", пише в акаунта в Туитър на залата Масило.

Калифорнийската банда Аллах-Лас трябваше да изнесе концерт в 20,30 ч. местно време в Ротердам. Вратите на залата трябваше да бъдат отворени час по-рано.

Сега полицаи с противокуршумни жилетки са разположени пред залата с капацитет около 1000 зрители.

Сградата бе евакуирана, а десетките зрители бяха върнати от звеното за борба с тероризма към службата за специални интервенции на полицията.

По-късно властите обявиха, че микробусът с испански регистрационни номера и газови бутилки, открит близо до концертна зала в холандския град Ротердам, не е свързан с терористичните атаки в Каталуния миналата седмица, предава Ройтерс.

Сигналът, подаден от испанските власти до холандските, е резултат от разследване, водено от известно време от испанската Гражданска гвардия. То не е пряко свързано с терористичните атаки в Барселона и Камбрилс, при които бяха убити общо 15 човека.

 

Задържаният в Ротердам шофьор на микробуса е испанец, потвърди испански полицейски източник.